Det svenska köket

Det svenska köket är fyllt av läckerheter.

Det svenska köket har alltid varit öppet för influenser utifrån. Historiskt sett har man inkorporerat olika maträtter och råvaror.

Det är fascinerade att se trots att Sverige ligger utkanten av världen har man blivit påverkat av omgivande v'rlden. Visst det var de mer urbana platserna med hamnar som fick de första influenserna men med tiden har nya sätt att laga mat funnit sina vägar in i de svenska köken. Om man vill lära sig ett lands historia kan det vara kul att börja att studera mathistorien. Där lär oss att inget land kan stänga sina gränser för intryck utifrån. Svenskarna skall vara glada att så är fallet, dvs att förfäderna tagit mot intryck och kunskap utifrån.

I den moderna världen tillhör kontakt mellan länderna vardagligheterna. Vi ser nyheter, vi reser, vi äter mat och vi surfar på sidor från andra länder.

Vi kanske besöker en sida som Spellcast.nu för att spela något spel online. Sidan är kanske skriven av någon som bor i Thailand eller på Cypern men det spelar ingen roll eftersom de fyller sin funktion och detsamma gäller om man vill spela bingo och vill lära sig lite mer om olika bonusar. Då kanske man hittar en sida på google som kan ge den informationen - bingosajteronline.se. Det är inte så viktigt var man kommer från eftersom allt på något sätt hör ihop. Det enda som händer är att allt får en liten touch av den kultur den skapas i.

Senast uppdaterad

Recept Laxgratäng
May:28:2012:Monday Ett oerhört lättlagat recept på en superbillig och mättande rätt: tonfiskmackor! Läs hela receptet...

Annonser

Rekommenderade sidor